Biografie

 
 
 

Annegien de Bruijn (1970), als dochter van een architect zat zij al vanaf jongs af aan naast haar vader aan de tekentafel. Haar vader tekent en schildert ook in zijn vrije tijd en is een kunst- en antiekliefhebber. Zo leert zij al vroeg met een bepaalde blik naar de dingen om ons heen te kijken. Waarschijnlijk is zij zich hierdoor van jongs af aan bewust geweest van lijnen en vormen in onze omgeving.

 

 

Na de middelbare school heeft ze psychologie gestudeerd aan de UvA. In de loop van haar leven is ze altijd bezig geweest met diverse schilder, teken en beeldhouwcursussen. Uiteindelijk beseft ze dat ze het gelukkigst is wanneer ze iets met haar handen kan creëren. Vervolgens heeft ze de jaarcursus ‘Ruimtelijke Kunst’ bij de Kunstacademie Haarlem gevolgd en daarna de 3-jarige opleiding ‘Ruimtelijk Vormgeven en Beeldhouwen’ bij Crejat in Alkmaar voltooid, waar zij nu nog steeds werkt in het ‘Academisch Atelier’.

 

 

Ze heeft geen specifieke voorkeur voor materiaal. Van alles wat ze vindt in de natuur, op straat, bouwmarkten of kringloopwinkels kunnen het begin zijn van een beeld of juist datgene zijn wat ze in haar hoofd had, om haar idee uit te kunnen beelden. Vandaar dat haar beeldmateriaal verrassend en zeer divers kan zijn.

 

Een terugkerend onderwerp zijn mensen. Haar interesse in het gedrag en emoties van mensen, maakt dat ze zich bewust is van houdingen en gelaatsuitdrukkingen van mensen. Of het nou houdingen zijn van een sporter, mensen op straat, foto’s en artikelen uit de krant, het zijn allemaal inspiratiebronnen voor haar beelden. Ook haar eigen emoties, maatschappelijke thema’s of ervaringen komen tot uiting in haar beelden.